Tessa Appeldoorn Daagt Jou Uit!

 

Tessa Appeldoorn

Roeiverleden: 

Doordat mijn ouders bij Viking roeiden (en nog steeds)  was ik als kind vaak op de club. Op een gegeven moment kwamen ze bij de Jeugd iemand tekort en zo mocht ik op mijn 9e het bootje vullen. Wat ik nu heel bijzonder vindt maar toen heel gewoon was dat wij Jeugd demonstraties gaven op de Oude Gracht waarbij we allerlei kunstjes deden in de Skiff. Overstappen naar een andere Skiff, op je hoofd staan, staan in de boot met losse handen en vooral wiebelen etc. Kan ik iedereen aanraden voor de bootbalans. Met 14 jaar ben ik gaan wedstrijdroeien. Mijn zilveren Olympische medaille in de damesacht in Sydney was wel één van mijn hoogtepunten. Goud in Luzern 1995 met de D8+ ook. Dat was ook een van mijn mooiste races. Maar mijn mooiste jaar was om in 1994 bij het Nederlands Team te komen en dat we met de D4- veel medailles wonnen en baanrecords roeiden. We waren onwetend en onbevangen!  

Leeftijd: 

47

Wat betekent roeien voor jou?

Lekker met plezier bewegen, buiten, uitdagend, gezellig en gevarieerd. De vele vriendschappen, reizen en bijzondere momenten. Wat mij enorm aanspreekt zijn de uitersten. Weer en wind trotseren en strak water, euforisch zijn en enorm gefrustreerd raken.  De uitdaging is om net zolang aan jezelf te werken of aan het team tot het in balans is en dat je tot die ene goede prestatie komt op het moment dat jij (en je ploeg) wil dat het er is.

Wat vind je leuk aan de Virtual Head of the River 2021? 

Ik heb vanaf 1987 de Head geroeid en dat blijft mijn favoriet. Maar in deze tijd is het leuk om de strijd met jezelf aan te gaan. En als mensen iets organiseren dan vind ik dat je zo’n initiatief moet steunen en proberen mee te doen. Geen smoesjes :-)

In welk veld doe jij mee?

Ik ben uitgedaagd door Nico dus ik ga met Henk-Jan in de dubbeltwee maar ik probeer ook nog in de skiff mee te doen (4 km). En mocht de 8 km ook nog lukken dan doe ik die ook nog wel.

Wie daag jij uit?

Ik daag de 30+ dames van Nederland uit om mee te doen in een skiff-veld naar keuze!