woensdag, 15 november 2023 19:00

Head of the River Amstel 2024

Op 9 en 10 maart 2024 wordt opnieuw de lange-afstandsklassieker ‘Head of the River Amstel’ in Amsterdam verroeid. Wil je (weer) deelnemen, in een vier of een acht, aan een van de oudste en grootste langebaanroeiwedstrijd van Nederland, lees dan verder voor meer informatie over de de velden en blokindeling.

 

Foto: Merijn Soeters

 

De Head is er voor elke roeier.  De wedstrijdroeiers kunnen in deze eerste wedstrijd van het seizoen de eerste punten binnenhalen en hun krachten meten aan een groot deel van de tegenstanders die zij in het aankomende roeiseizoen zullen tegenkomen.

Voor de niet-wedstrijdroeier is er een breed veld voor alle leeftijden. Jonge roeiers (22-32 jaar) van verschillende verenigingen kunnen meedoen in het Pre-masterveld. Naast de klassieke dames-  en herenvelden is het mogelijk te roeien in gemengde ploegen, in een mixed acht en mixed dubbel vier. De verhouding man-vrouw is hier 50%.
Eén of meerdere vrouwen in een Master herenboot? Ook dat kan. De uitslagen tellen mee in het herenveld; er is geen correctiefactor. Ook de dubbel acht wint aan populariteit voor zowel dames en heren. En net zoals vorig jaar is het spectaculaire Coastal Endurance aan het wedstrijdschema toegevoegd.

Indien je wilt deelnemen aan de Head, ook als  je nog geen ploeg hebt, geef dit tijdig door aan de wedstrijdcommissaris van je club.

De inschrijving voor de Head of the River Amstel zal vanaf 1 februari 2024 geopend zijn. 

De blok- en veldindeling is nu al elders op de website te vinden.

Laatst aangepast op woensdag, 15 november 2023 17:37
Meer in deze categorie: « Nieuwe Blokindeling Head 2024