Organisatie


De organisatie van de Head of de River bestaat uit twee onderdelen:
  • De commissie; Druk in de voorbereiding en tijdens het wedstrijdweekend
  • De jury; Om alles naar eer en geweten te beoordelen op correct naleven van de wedstrijdregels

De commissie

De organisatie van de Head of the River Amstel gebeurt niet zomaar. Het team van onderstaande mensen is elk jaar weken bezig de wedstrijd weer tot in de puntjes te verzorgen!

Steven Nieberg

Hoofd van de Jury

Steven heeft een wereld aan ervaring als kamprechter op nationaal en internationaal niveau. Zijn voorlopig hoogtepunt als kamprechter was de Paralympische Spelen in Rio afgelopen zomer. Het volgende hoogtepunt wordt de eerstkomende editie van de Head. Als roeier heeft hij meerdere keren op het podium gestaan. Steven werkt voor The Entrador Group, in Nieuwegein als senior consulant.

Rob

Voorzitter

Rob heeft (heel) lang geleden verdienstelijk geroeid als Eliteroeier in de open klasse. Meestal als sculler, een enkele keer ook als boordroeier. Aan de Head bewaard hij goede herinneringen: als beginneling won hij met zijn ploeg eens de Blauwe wimpel. Later is Rob vooral coach geweest van zijn broer Ronald en van wat later de eerste Holland Acht zou worden. Momenteel is hij drie tot vier keer per week op het water te vinden.

Thomas

Wedstrijdleider

Al jaren gaan ICT en organiseren van roeiwedstrijden samen. Alleen dat zelf roeien schiet er nog wel eens bij in, zoals tijdens de Head.

Hetty

Penningmeester / QQ Willem III

Elf jaar geleden – tijdens een mooie zomerdag – kreeg Hetty pech met een motorbootje en moest vijf kilometer roeien (?) om thuis te komen. Dat roeien beviel haar zo goed dat ze zich een maand later aanmeldde bij Willem 3 om zich de beginselen van het echte roeien eigen te maken. Sindsdien is ze iedere zondag – en soms ook op andere dagen - op de Amstel te vinden. Doordeweeks werkt ze bij een universiteit als business controller.

Joep

Baan

Joep roeide voorheen bij Skøll en nu bij de Hoop in een heren clubacht. Naast de Head is hij ook actief bij de organisatie van de Koninklijke Holland Beker en werkt hij voor een van de Amsterdamse Universiteiten.

Catharine

Secretaris

Catharine roeide 30 jaar geleden bij MWC in Maastricht met als hoogtepunt de 11-stedentocht, een tocht van Oxford naar Londen en één naar Praag. Sinds 2017 is zij lid van Willem 3 en ligt de focus meer op wedstrijdroeien. Daarom extra leuk en boeiend om, naast haar werk als jurist/mediator, deel uit te maken van de Head-organisatie.

Ilonka

Vrijwilligers / Catering

Ilonka is door het roeivirus aangestoken door haar jongste zoon. De sfeer op wedstrijden hebben er toe bijgedragen dat zij eerst vrijwilliger is geworden bij de Head, en daarna ook in de organisatie is gestapt. Sinds 2018 is Ilonka ook zelf gaan roeien bij Roeicentrum Berlagebrug. Amsterdam en de Amstel zijn op zichzelf al prachtig, maar vanaf het water is het helemaal fantastisch.

Helena

PR / Communicatie

Helena is een laatroeier. Met drie zonen, enthousiast en niet onverdienstelijk roeiend bij Willem III, heeft ze de riemen zelf ook opgepakt. Onder begeleiding van zeer bekwame coaches was de liefde voor het roeien snel een feit. Haar interesse in de Head, de klassieker onder de roeiwedstrijden, deelt ze graag met de buitenwereld door middel van pr en marketing werkzaamheden in de Headcommissie.

Thijs

Vergunningen en Veiligheid

Na een sluimerend roeibestaan kwam ik terecht bij Willem III. En... het roeiplezier kwam weer terug. Fijn roeien op de zaterdag in de C-1 groep om ervaring op te doen met de hoop om dit jaar de overstap te maken naar de skiff. Door de inspirerende verhalen van Rob werd ik enthousiast gemaakt om het team van de HEAD of the River Amstel te versterken. Ik run een architectenbureau in Amsterdam gespecialiseerd in projecten op het grensvlak van land en water waarbij het Head of the River Amstel project prima in past.