Stuurlieden

Baaninstructie

Beide onderstaande presentaties geven instructie over het bevaren van De Amstel tijdens de Head of the River.

  • De Stuurinstructie gaat in op de verschillende (belangrijke) punten die je tegenkomt tijdens het afleggen van de wedstrijdbaan. 
  • De Inhaalinstructie gaat in op de verschillende situaties waarin boten elkaar willen / moeten passeren langs de baan. 
  • De Baankaart

Baankaart

Klik op onderstaande afbeelding om de baankaart in groot formaat te openen.

alter-text

Stuurliedeninstructievideo

Onderstaande vind je de stuurinstructievideo voor de Head of the River. Deze video is gebaseerd op het startgebied in Ouderkerk a/d Amstel vòòr de Ouderkerkerbrug (dus zonder doorvaart onder de brug door) en sluit aan bij bovenstaande presentatie.

Stuurliedenweging

Voor de regelgeving ten aanzien van de gewichtseisen aan stuurlieden, verwijzen wij u naar RvR Artikel 7, lid 3 . Stuurlieden worden gewogen in de materiaalloods van Skøll (Jan Vroegopsingel 6), net als de roeiers tussen 3 en 2 uur voor de eerste start van hun eigen divisie.

Stuurlieden voor Veteranen-, Club- Mixed, Bedrijfs- en Junioren 16 ploegen worden niet gewogen. Wanneer, conform artikel 38 uit het RvR, of de ballast van de stuur gecontroleerd moet worden, en/of een extra weging van de stuur moet worden uitgevoerd, moet de ploeg bij het uitroeien eerst bij RV Willem III aanleggen om de gevraagde weging uit te voeren.

Indien een stuurman/vrouw niet aan de eisen conform RvR atrikel 7 voldoet, wordt de ploeg uitgesloten.

Stuurliedenleeftijd

LET OP: In RvR artikel 7 staat in lid 2 vermeld dat de minimum leeftijd van een stuurman/vrouw 12 jaar is. Op de Head of the River geldt hiervoor een afwijkende bepaling.

Met uitzondering van stuurlieden in de junioren 16 velden geldt dat een stuur in het lopende jaar tenminste de leeftijd van 15 jaar moet bereiken.