Organisatie


De organisatie van de Head of de River bestaat uit twee onderdelen:
  • De commissie; Druk in de voorbereiding en tijdens het wedstrijdweekend
  • De jury; Om alles naar eer en geweten te beoordelen op correct naleven van de wedstrijdregels

De commissie

De organisatie van de Head of the River Amstel gebeurd niet zomaar. Het team van onderstaande mensen is elk jaar weken bezig de wedstrijd weer tot in de puntjes te verzorgen!

Roel

Voorzitter

Roel werkt als Strategisch Adviseur / Maritiem Consultant bij een van de grote Havenbedrijven. Dit doet hij zowel in Nederland als bij klanten in het buitenland. Daarnaast roeit hij in een herenacht bij de Hoop en was hij jarenlang Hoofd van de Jury bij de Skøllcup.

Thomas

Wedstrijdleider

Al jaren gaan ICT en organiseren van roeiwedstrijden samen. Alleen dat zelf roeien schiet er nog wel eens bij in, zoals tijdens de Head.

Hetty

Penningmeester

Joep

Baan

Joep roeide voorheen bij Skøll en nu bij de Hoop in een heren clubacht. Naast de Head is hij ook actief bij de organisatie van de Koninklijke Holland Beker en werkt hij voor een van de Amsterdamse Universiteiten.

Leonie

Vrijwilligers / PR

Leonie roeit al sinds haar jeugd. Op dit moment is ze echter aan het trainen voor de halve marathon en zit ze even niet in een boot. In de roeiwereld is ze wel nog actief als motorbootbestuurster en kamprechter. Naast de Head is ze ook voor haar werk druk met het organiseren van evenementen.

Geertje

Coordinatie Verenigingen

Sinds drie jaar zit ik in de commissie en ben ik o.a. degene die de contacten onderhoud met de verenigingen langs de Amstel en de gemeente. Naast dat ik commissielid ben werk ik bij een bedrijf dat mobiele applicaties maakt waar ik verantwoordelijk ben voor de operatie. In mijn vrije tijd probeer ik zo veel mogelijk te roeien, zodat ik goed uit de bus kan komen op nationale en internationale masterswedstrijden.

Robbie

Q.Q. ARB

Kristiaan

Q.Q. Willem III

Kristiaan zit als penningmeester in het bestuur van Willem 3 en vertegenwoordigd Willem 3 bij de head commissie. Het tempo van de Head gaat inmiddels te snel voor hem, maar voor een leuk stukje roeien kan je Kristiaan altijd nog warm maken.

De Jury

Het Hoofd van de Jury voor de Head of the River.

Steven Nieberg

Hoofd van de Jury

Steven heeft een wereld aan ervaring als kamprechter op nationaal en internationaal niveau. Zijn voorlopig hoogtepunt als kamprechter was de Paralympische Spelen in Rio afgelopen zomer. Het volgende hoogtepunt wordt de eerstkomende editie van de Head. Als roeier heeft hij meerdere keren op het podium gestaan. Steven werkt voor The Entrador Group, in Nieuwegein als senior consulant.

Christiaan Arendzen

Assistent Hoofd van de Jury

Na enkele jaren actief te zijn geweest als roeier, coach en in verschillende commissies van zijn studentenroeivereniging heeft Christiaan zijn kamprechterslicentie gehaald. De laatste jaren is hij bijna bij alle grote wedstrijden aanwezig geweest als kamprechter. In de overige tijd maakt hij zijn studie Biomedische wetenschappen af.