dinsdag, 23 januari 2018 10:03

Aankondiging Head of the River 2018

Afgelopen jaar heeft de wedstrijdcommissie van de Head of the River op verzoek van de ARB en Willem III onderzocht of het haalbaar is om de start van de Head te verplaatsen naar Ouderkerk en de finish naar Amsterdam.

Deze draaiing kent zowel voor-  als nadelen, waarbij ook de veiligheid van zowel deelnemers als toeschouwers in ogenschouw genomen zal worden. Vooralsnog lijkt deze draaiing haalbaar, en is er besloten om de detailuitwerking van deze verandering in gang te zetten. Er wordt verwacht dat in de komende weken duidelijk wordt of alle noodzakelijke voorbereidingen op tijd kunnen worden afgerond om 17 en 18 maart dit jaar al de wedstrijdrichting om te draaien.

Vanaf de eerste editie van de Head in 1932 tot en met die in 2008 werd er gestart in Ouderkerk, waarbij de boten tot aan de start in een weiland lagen. In 2009 is start van de Head verplaatst naar Amsterdam waarbij gelijktijdig een aparte oproeibaan gecreƫerd werd. In de nieuwe opzet zal de Head draaien waardoor de start weer in Ouderkerk komt te liggen. De oude situatie met de boten in een weiland in Ouderkerk komt echter niet meer terug. We willen de voordelen van de oproeibaan graag behouden. Alle boten zullen vanuit Amsterdam oproeien naar de start. En net als nu bij de Head, wordt er al gestart, terwijl er nog wordt opgeroeid. De voordelen hiervan zijn: ploegen kunnen goed warm-geroeid aan de start verschijnen; kortere wachttijden voor de start; fietsende toeschouwers kunnen aan de juiste kant van de weg mee fietsen; en de ploegen kunnen na de finish sneller aanleggen bij hun (gast) vereniging. We realiseren ons hoe belangrijk het dubbel bootgebruik voor veel verenigingen is. De blokindeling en dubbel start mogelijkheden van afgelopen jaar blijven dit jaar hoe dan ook hetzelfde.

Bij het omzetten zijn er een aantal aandachtspunten: er is minder ruimte voor het oproeien; ploegen kunnen elkaar bij het oproeien slechts op een beperkt aantal plaatsen passeren omdat de Amstel niet overal breed genoeg is. Desondanks moet de doorstroming snel genoeg blijven, en moeten de ploegen toch op startvolgorde aan de start verschijnen.

Ook vraagt de omkering extra stuurmanskunsten van de stuurvrouw/man bij het aansnijden van de grote bocht. De oproeibaan en de gewijzigde vaarrichting vragen om een andere manier van aansnijden, dan gewend van de afgelopen jaren. De komende periode wordt door de commissie bekeken of deze organisatorische uitdagingen kunnen worden opgelost, en uitgewerkt in stuurliedeninstructies, baankaarten en dergelijke. We hopen dit in 2018 te kunnen realiseren, maar er zijn dus nog een paar hobbels te nemen.

We houden jullie via de website op de hoogte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. HTML code is not allowed.