In verband met de slechte weersvooruitzichten is de headcommissie genoodzaakt de Head of the River 2018 af te gelasten.
De head commissie heeft meerdere weersvoorspellingen in zijn besluit betrokken. De weersvoorspellingen laten zowel voor wat betreft temperatuur, wind en neerslag te slechte omstandigheden zien voor een evenement met de omvang als die van de Head. 
De commissie vind de risico‚Äôs voor onderkoeling van deelnemers en medewerkers, en risico voor materiele schade te groot. 
De head commissie vind het verschrikkelijk dit besluit te hebben moeten nemen, zeker ook voor de deelnemers die op de Head hebben verheugd en hebben voorbereid op deze belangrijke krachtmeting aan het begin van het seizoen.
Wij hopen in 2019 op beter weer, en u dan wel te zien.

De weersvoorspellingen voor komende zaterdag en zondag zijn verre van optimaal. De voorspellingen betreffende de windkracht, en daarmee de gevoelstemperatuur, lopen bovendien nog fors uiteen.
Daarom zullen we morgen, vrijdag 16-3 om 12:00 met een nieuwe update komen. 
Als de wedstrijd doorgang vindt, dan vinden wij warme kleding belangrijker dan uniformiteit en zelfs verenigingstenue. Mede daardoor is zichtbaarheid van het rugnummer extra belangrijk.

In aanvulling op de eerder gepresenteerde loting is er nu ook een document beschikbaar welke de doorkomstmomenten voor tijdspunten T1 en T2 aangeeft.

De loting voor 2018 staat online! Check snel wat je startpositie in je veld zal gaan worden.

Let op, de baanlayout heeft een kleine wijziging ondergaan. De finish is verplaatst naar voor de Nieuwe Amstelbrug.
Versie 1.1 is nu de meest recente versie van de baankaart.

De head of the river commissie heeft besloten dit jaar van Ouderkerk richting Amsterdam te starten. Er zal worden opgeroeid aan bakboord-wal, over wat de afgelopen jaren de terugroeibaan was. Dit weekend of begin komende week zullen bijgewerkte reglementen / tijdschema en stuurlieden instructies en baankaarten worden gepubliceerd.

Afgelopen jaar heeft de wedstrijdcommissie van de Head of the River op verzoek van de ARB en Willem III onderzocht of het haalbaar is om de start van de Head te verplaatsen naar Ouderkerk en de finish naar Amsterdam.

Het roeiseizoen is weer in volle gang en zo ook de voorbereidingen voor de Head of the River Amstel 2018. Zet 17 en 18 Maart 2018 alvast in je agenda voor de mooiste roeiwedstrijd op de Amstel!